måndag 6 mars 2017

Lite nya inköp på mässan....

Båtmässan är ju alltid ett trevligt avbrott i vardagen och ett litet uppiggande tillskott. Våren är här...:)!

Jag var inte nere i några av de utställda ocean-ångarna, Moore 55:an eller Club Svahn 50, har tyvärr inga bilder heller. Den segelbåt som drog till sig mina ögon var dock en gammal vän, nämligen IF:båten...! Den firar 50 år i år och är still going strong. Det står en utställd i C-hallen i "The Classic Show" Det är IF-båten PrydaMari som står utställd. Hittade en filmsnutt på IF-hemsidan.


Lite nya prylar blev det som vanligt. Block och travare inför uppdateringen av storskotet, nya båtsportkort över Stockholms skärgård. En uppdatering behövdes då de gamla var från 2002. Några mörkläggningsgardinen, tvätt och polerings medel. En kölsvinskorv (separerar oljan från vattnet). Det är ju det här med genomgående mast, det kommer alltid in lite vatten som sipprar ner i kölsvinet.

 
Efter lite tänkande så blev det också en ny autopilot med fjärrkontroll. Min gamla ärvda "Helmer" fungerar visserligen men den kan vara lite bångstyrig då man måste vrida på känn så att säga, finns inga fasta lägen. Sedan lever också on/off-ratten sitt egna liv, den vill inte alltid som jag vill, så nu var det dags för en uppdaterad variant, nämligen Raymarines ST 2000. Var väldigt sugen på EVO-100:n men det är tyvärr alldeles för mycket pengar.
Nu längtar jag på lite värme så man kan börja med vårrustningen! En seglarkamrat meddelade häromdagen att han redan hade bokat sjösättning, så det blir nog snart dags att boka härmed...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar