måndag 20 mars 2017

Härlig båtmekarhelg !

Vilken helg det blev! Superfint väder och varmt och skönt under pressen. Fotade några bilder på området:


Lite båtjobb blev det naturligtvis också! Hade en plan ett tag på att köpa en ny värmare detta år och inför detta så gjorde jag lite förberedande inspektioner om hur det skulle bli att dra den nya värmarslangen. På en Nova, i alla fall min, så går slangen från kistbänken där värmaren sitter, vidare och kommer fram inunder lådhurtsen och sedan vidare under diskbänken och för att sedan komma till det första utblåset som sitter vid soffan. När jag låg och kikade in inunder lådhurtsen så kollade jag lite extra på genomföringarna som sitter där. De såg verkligen inte bra ut, slitna, och rostiga! Det var inte så mycket att fundera på, de måste bytas. Så här såg de ut efter att jag hade plocka bort dem.


När jag plockade bort genomföringarna till toan förra året så tog jag en vinkelslip med kapskiva och slitsade spår i flänsarna för att sedan mejsla bort flänsen. I år tog jag (efter ett tips) en hålsåg i samma diameter som genomföringen och borrade bort flänsen utifrån, betydligt mycket lättare så det är ett bra tips :)!

Bilderna under här visar hur det ser ut i gluggen. Det är tur att det går att ta bort skivan så att det går att komma åt. Sjövattenintaget kommer det inte vara några problem att få dit men däremot det större utloppet från diskhon. Som ni ser så sitter denna där skrovet är isolerat vilket innebär att det är bara ett litet större hål upptaget och muttern till genomföringen kommer sitta 2-2,5 centimeter under "golv-nivån".


Det blir till att försöka hitta en 38 mm hylsa som har ett invändigt djup på minimum 70 mm för att kunna lösa detta. Hmmm ......annars blir det att försöka tillverka något.


I hålet som den lilla slangen och kabeln kommer ut där går även slangen från diskhon och sjövattenslangen. och där var det millimeterpassning så där gjorde jag en liten förstoring så att det skall gå lite smidigare. Ja, jag vet, det ser lite grovt tillyxat ut men det är inget man ser när skivan är på plats. Jag kommer nog även att borra upp hålet för varmluftslangen så att den blir så stor den bara kan bli, vilket är cirka 80 mm, så att när det blir dags för värmarbyte att det går lätt att byta till en grövre slang utan att behöva riva allt igen. När genomföringarna och slangarna är på plats så är det inte mycket plats kvar över...:)!

Hann också med att skruva upp en ny kökslampa. Fick ett tips om en lampa från Biltema. Den har två rader med ledlampor där man kan välja att bara ena eller bägge lyser. Strömsmålare och ser bättre ut än den gamla.
Sedan  monterade jag också bort en av Gusherpumparna. Sjövattenpumpen luktade fruktansvärt illa förra året när vattnet hade stått stilla en natt eller under en vecka mellan helgerna. De första pumptagen var inte att leka med....:(! Men nu är en ny inköpt och väntar på att sättas in.Upptäckte också att den blå slangen som är från färskvattentanken satt löst och det var lösningen på mysteriet med att förra året att ibland tycktes det runnit lite vatten på utsidan i hörnet till höger om pedalen.Skönt att det blev uppklarat.

Blev en lång historia idag......men fortsättning följer....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar