söndag 15 mars 2015

Teakjobb....

Vi var inne till båten idag för att få bort teaken på bridgedäcket och förhoppningen var att vi även skulle hinna med att få bort pluggarna och skruvarna till durken.
Det sköna med en genomskinlig press är att det snabbt värms upp till en behaglig temperatur även fast det utanför är betydligt kallare. Idag blev det ju runt middagen riktigt behaglig även ute. Skönt också att solcellen gör nytta under pressen även under vintern och våren och håller batterierna i bra skick.


Bridgdäcket efter borttagning av alla skruvar, pluggarna fixade vi förra gången vi var inne. Vi borrar bort pluggarna för att sedan pilla bort lim och trä från skruvskallarna så att man kan skruva bort dem. Ett riktigt pillgöra....Sedan är det bara att sätta igång att banka med klubba och stämjärn, helt otroligt vilken häftkapacitet som sikaflex har.....sitter som berget. Tyvärr så hårt att man drar med sig gelcoaten upp på ett flertal ställen.Efter många pust och frust.....så blev bridgedäcket teakfritt. Återstår lite finlir som att skrapa bort sikaflex och slipning.


Det är tur vi hinner göra lite på båten nu innan det är dags för huset. Skönt med tidig vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar