lördag 7 mars 2015

Allt för sjön 2015

Sommaren 2015 har nu fått sin start. Båtmässan är ju ett givet vårtecken och på att sommaren kommer. Det är skönt att bara går där och strosa och känna atmosfären. Hade som mål att få komma hem med ett nytt spinnakerfall och det infriades.

 
Lite annat smått och gått hittades också, nya block och lina till rodkicken, två nya Hydrografica kort (Fångö och Häradskär), nya potatisvantar, nytt myggnät till förpiksluckan och givetvis en hög med katalogen....:)!!

Vårens båtpyssel har nu blivit starkt reducerat ( läs oviss tidshorisont ) då Linda och jag har gått och köpt ett radhus här i Finspång. Även första kappseglingen (Barösundsregattan) kommer också då missas......men men....nya äventyr väntar med husköpet. Förhoppningsvis kommer Flexiteeken lösas med inköp av viss arbetskraft. Saphira skall vara i till midsommar som senast iallafall.

Lite mera om mässan: Båtmässan verkar gå mer och mer åt något som liknar en friluftsmässa då stora delar av tillbehörsdelen nu är bastuflottar, utebadkar och jacusisar.....?? Vad gör Viasat där och säljer tvabonnemang på båtmässa?? Segelbåtsutställning var som sagt minst sagt sparsam, eftersom nu alla försäljare har siktat in sig på utemässor på sensommaren.
Men nu får motorbåtarna utrymme att breda ut sig.....! Det finns ett otroligt utbud av "öppna" mindre båtar och nu är det aluminium nästan för hela slanten med Busters och Anytecs båtar som överst på populäritetslistan. Anytecs prislista började på strax över 500´.....och det verkar inte finnas något tak...:)!! Hittade ändå några som inte var i aluminium...en fin ChrisCraft...ojoj...den prislappen tittade jag ens inte på. Sa jag att dessa båtar låg precis bredvid Porsche-fiket där kyparen tog emot den som ville äta gott eller ta en fika....hm!

Hittade något bland tillbehören som bara alla måste ha i sina båtar:


En rostfri espressomaskin....:)!

Glad vår på er så länge....!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar