söndag 4 maj 2014

Nedseglingen till Kalvholmen

Väderutsikterna torsdag morgon: N-NV 7-13 , mulet men med till uppklarning på em. Första delen ut från Lindö förbi Djurö Kvarn var lite "lätt" blåsig och gropig men det blev mycket bättre när vi kom i sjö-lä bakom Kolmårdsberget. Kompisen Stefan seglade själv medans jag och min sambo Linda turades om vid rodret på Saphira. Vi satte segel under Vildmarkshotellet, tyckte det var fullt tillräckligt med focken, vi hade toppnotering på 7,3 knop på vår väg ut till Arkösund som var slutmålet för dagen.













 Vädret klarnade upp, men det var fortfarande ganska bitande i vinden, men det blev skönare efter vi vek av neråt efter "Fläskö-hålet" då det blev mer slör och platt-läns. Vi klarade av sträcka Lindö-Arkösund på strax över 4,5 timme.





Linda ser rätt så påpälsad ut :)!!









Väl framme blev belöningen en värmande  "landare" och när man hade tinat upp av den nu skönt värmande solen så fick "landaren" sällskap.








Morgonen i Arkösund:
























Under fredagen lämnade vi våra kamrater, de har Arkösund som sin hemmahamn, och tog en härligt kort tur ner till Marö Kupa. Denna dag var vinden riktigt härlig med sina 3-6 s/m. Det blev en skön slör ner mot målet. Vindutsikterna sa NV under dagen för att under natten vrida till V.

Marö Kupa  58°25'54.5"N 16°59'15.2"E






 Frukost i sittbrunnen är något man längtat till....:)


Slutsummering av denna helg blir: 
Härligt att åter vara i sjön, Saphira har skött sig bra! De nya dynorna får klart godkänt både till utseende och att sitta och sova på......just det, har ju lovat en bild på slutresultatet:






Värmaren fungerade.......men drar en oerhörd massa ström...:(..men det blir ju varm och skönt!
Om jag inte berättat förr så har jag en gammal Ebersprackare som vid uppstart skall ha sina 25 Ah (start av motorn är bra) och som sedan drar 3 Ah i timmen. I höstas var batteriet nere på 11,3 V efter en natt, nu har batterierna vintervilat så efter natten vid Marö så var batt-status 12,2! Jag blev rätt förvånad....hmm...hoppas utfallet blir liknande efter nästa helg!

Men som sagt vi hade tur med vädret, solen och vinden var med oss. Visst är det lite kallt i vinden men ute i skärgården är det som tur är ingen som ser mig ;)























Ps..det är inte min sambos favo-mössa....:D!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar