söndag 9 mars 2014

Härlig båtmässe-helg!

Vi tyckte att vi hade gjort oss förtjänta av en hotell-weekend på Rica Hotell i Stockholm så vi åkte upp i fredagskväll och fick två nätter med goda hotellfrukostar. Det stora pluset är ju att det sedan bara är 30 sekunders promenad till mässan :)!!


Tyckte det var en väldigt trevlig mässa med som vanlig tillbehörshallen i focus. Att man alltid skall få med sig så mycket kataloger hem....;)!!


Kom hem med detta:


Det som stod på inköpslistan var väl egentligen bara storfallet, de andra inköpen var superbra priser som gjorde att det blev köp. Hamnguiden har jag spanat på länge men har alltid tyckte att de varit för dyra. Första stället var priset 595 kr, andra stället 495 kr och till sist hittade vi boken hos SeaSea för 395 kr. Kändes bra! Även ankarolina var ett riktigt kap tyckte jag: 1295 kr :)

Kändes även som om att segelbåtarna var flera i år, snyggast på mässan var den neppare som låg där med trädäck mmm. Annars var vi inne i Salona 33:an: kändes sådär! FinnFlyern var en trevlig upplevelse! Dehler 38:an....nja...är inte min typ av båt. Tycker inredningen är lite för speciell.
 Arcona 410 är ju riktigt fin. Titta även inuti på Jeanneau 349 och 379. Kompisarna är väldigt förtjusta i de båtarna (mest då 379:an) Mycket båt för pengarna men med lite speciella lösningar såsom 349:an sittbrunn med glasluckor till stuvutrymmena. På tal om stuv-utrymmen: här tycker jag att med dagen storlek på båtar så känns det som konstruktörerna glömt bort något viktig.......det finns ju knappt några stuv-utrymmen! Är inte detta konstigt??

Annars som sagt en riktigt trevlig båtmässa, det är skönt att gå och "känna och klämma" och drömma om våren och om nya strapatser :)!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar