torsdag 17 april 2014

Länge sedan sist......

Uppdateringarna har blivit lidande av ett trilskande grafikkort som gjorde att datorn la av hip som hap....men back i action. Strid ström av uppdateringar följer....!


Vi har varit på gång ett tag med båten, vi har tagit ner takskivorna och lagat/förminskat skruvhålen så att skruvarna nu sitter som de skall. Vi la i epoxi utblandat med microballonger i hålen. Nu sitter skivorna fast!
    Sambon pillar med epoxin.

De som undrar hur det går med den nya flexi-teeken får jag be om tålamod. Är mitt i en återkomst från sjukskrivning (utbrändhet) så man får ta det vackert med arbetsinsatsen denna vår. Så arbetsinsatserna denna vår får bli ytterst enkla och bara "små"och vissa "måste"-saker. Flexit får vänta till i höst...:)!!
Därför blev det lite slipning av den gamla teaken och oljning.
På bilden ser ni även utprovning av de nya luckorna, passade inte riktigt utan ytterligare finputs behövs. De var lite för breda och lite för långa.

Gelcoat-lagning var ett måste jobb. En spricka har uppenbarat sig precis ovanför vattenlinjen. Vi har varit på och lagat denna förut men den har nu kommit tillbaka. Nu har jag borrat hål i slutet av vardera ände av sprickan och lagt i ny gelcoat. Tyvärr blev tillblandningen lite för mörk. Hm...svårt det där med att hitta rätt nyans. Såg på en annan Nova av samma årsmodell att den var lagad på exakt samma ställe.....undrar om det är något Nova-syndrom??? Någon som vet?? Hör av er i så fall!Här är en bild på den nu bortmonterade vacumventilen. Hm...modell äldre, en ny Martec är på väg och monteras nu under påsken.


Idag tog jag ledigt några timmar och passade på att börja bottenmåla, så nu är hon svart inunder :)!
Bara under stöttorna kvar.


Påskhelgen verkar bjuda på bra båtpysslar-väder......så mer uppdateringar kommer!

2 kommentarer:

  1. Snyggt jobb ni gör! När blir det sjösättning?

    SvaraRadera
  2. Den 29 april och så seglar vi ner 1 maj helgen:)

    SvaraRadera